Adó 1% – Vegyészkari Hallgatókért Egyesület

Az előző évben befizetett személyi jövedelemadó 1 százaléka felajánlható egy regisztrált civilszervezetnek, további 1 százalékát pedig egy technikai számos vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak (idén a Nemzeti Tehetség Program) ajánlható fel. A felajánlás nem jár további fizetési kötelezettséggel, az előző évben befizetett adó 1+1%-át lehet átirányítani az említett szervezeteknek.

Kérjük támogassa a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar hallgatói közéletét, és ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a Vegyészkari Hallgatókért Egyesület javára!

A felajánlásokat a vegyészkari hallgatók javára használjuk fel, úgy mint:

  • A Hallgatói Önkormányzat Öntevékeny Köreinek támogatása
  • Hallgatók szakmai és tudományos fejlődésének, közösségi és kulturális életének támogatása, fejlesztése és színvonalon tartása
  • A kari közösség hagyományainak megőrzése
  • A hallgatói sportolás támogatása

Az Egyesület adószáma: 19155263-1-02

Köszönjük a felajánlásokat!

Hogyan ajánlhatom fel az adóm 1%-át?

A felajánlás többféleképpen megtehető, mi az e-SZJA webes felületen történő rendelkezést javasoljuk, ami ügyfélkapus azonosítás segítségével pár perc alatt elvégezhető. A felajánlás elvégezhető ezenkívül postai úton, illetve egyéb módokon is. Az e-SZJA felületen, valamint a postai úton történő felajánlás lépéseit alább gyűjöttük össze. Az egyéb felajánlási módok a NAV oldalán tekinthetők meg.

Az e-SZJA felületen május 21-ig van lehetőség rendelkezni.

1. Belépés az eSZJA felületre

Elektronikus úton a személyi jövedelem adó 1%-át az eszja.gov.hu oldalon lehet felajánlani.

2. Ügyfélkapus azonosítás

A portálra történő belépéshez ügyfélkapus azonosítás szükséges.

3. Bejelentkezés után

A portálra történő belépés után baloldalt a személyi jövedelem adó bevallás tekinthető meg, jobboldalt pedig az adó 1% felajánlásához szükséges nyilatkozat tölthető ki. A „Nyilatkozom” gombra kattintva lehet tovább jutni a nyilatkozat kitöltéséhez.

4. Rendelkezés – személyes adatok

A megjelenő űrlap tetején meg lehet adni a személyes adatokat, amelyeket hozzájárulás esetén  (a jelölőnégyzet bepipálásával) az Egyesület kezelhet. Ezeket az adatokat nem kötelező megadni, ebben az esetben a felajánlás anonim.

5. Rendelkezés – civil kedvezményezett

Lejebb görgetve megadható a felajánlás kedvezményezettje. A kereső megjelenítése gombra kattintva különböző adatok alapján kereshetők a civil szervezetek. Keressük ki a Vegyészkari Hallgatókért Egyesületet, vagy adjuk meg az adószámát: 19155263-1-02.

6. Rendelkezés a VEGY részére

Az Egyesület javára történő rendelkezéshez a pontos adatok:

Név:
Vegyészkari Hallgatókért Egyesület
Székhely:
7700 Mohács, Baross udvar A. II/7.
Adószám:
19155263-1-02

7. Rendelkezés technikai számos kedvezményezett részére

A személyi jövedelem adó másik 1%-át a technikai számos kedvezményezetteknek, azaz a bejegyzett egyházaknak vagy a Nemzeti Tehetség Programoknak lehet felajánlani. A mező üresen hagyása esetén az előző éves rendelkezés szerinti kedvezményezett kapja meg.

A „MENTÉS” gombra kattintva elmenthető a rendelkező nyilatkozat.

Az „ELLENŐRZÉS” gombra kattintva a rendszer ellenőrzi a nyilatkozatot, hogy minden helyesen lett-e kitöltve, illetve, hogy nincsen ellentmondás. Ha az ellenőrzés sikeres a nyilatkozat beadható.

A nyilatkozat beadásához kattintsunk a „TOVÁBB A BEADÁSHOZ” gombra.

8. Beküldés

A végleges beküldés előtt mégegyszer áttekinthető a nyilatkozat, majd a „BEKÜLDÉS” gombra kattinva beadható. A beküldés eredményéről, ha minden rendben ment, egy „Sikeres beküldés!” feliratú felugró ablak tájékoztat.

Köszönjük a felajánlást!

Postai úton történő rendelkezés

A postai úton történő rendelkezéshez a következő nyomtatványt kell elküldeni legkésőbb május 10-ig a lakóhelynek megfelelő NAV adóigazgatósághoz. Az érvényes rendelkezéshez legalább a felajánló adóazonosítójának kitöltése szükséges.

Köszönjük a felajánlásokat!